Dopjesboom (Amerikaanse eik)

Beschrijving

De betrokken boom bevindt zich langs de Processieweg in het gehucht Wolfsdonk op een twintigtal meter van een neogotische kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw uit 1864, die in 1963 omwille van een wegverbreding vanuit de kern van het gehucht naar hier werd verplaatst.

Neogotische kapel en Dopjesboom (Amerikaanse eik)

Processieweg zonder nummer (Aarschot)
Neogotische kapel toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw uit 1864, die in 1963 omwille van een wegverbreding vanuit de kern van het gehucht naar hier werd verplaatst. Ongeveer 20 meter verder, staat een Amerikaanse eik, in de volksmond bekend als de Dopjesboom.

Dopjesboom

Processieweg (Aarschot)
Het gaat om een circa 26 meter hoge Amerikaanse eik (Quercus rubra) met een stamomtrek van 5,02 meter (op 1,50 meter boven het maaiveld) en een kroondiameter van 24 meter.