Fort 4

Gemeente Mortsel
Straat Krijgsbaan
Locatie Krijgsbaan z.nr. (Mortsel)

Fort IV

Krijgsbaan zonder nummer, Mortsel (Antwerpen)

Nagenoeg vijfhoekige omwaterde constructie met verscheidene bewaarde onderdelen, naar ontwerp van A.H. Brialmont.

Beschrijving

De bescherming omvat de oude delen van Fort 4, namelijk het binnenfort, de droge gracht, de contre-escarpe, de escarpe, de ingang, het hoofdfront, de caponnière, de halve caponnière links, de halve caponnière rechts, het officierengebouw en de totale aanleg gevormd door buitenglacés, grachten en aarden wallen.

Waarden

De oude delen van Fort IV, meer bepaald het binnenfort, de droge gracht, de contre-escarpe, de escarpe, de ingang, het hoofdfront, de caponnière, de halve caponnière links, de halve caponnière rechts, het officierengebouw en de totale aanleg gevormd door buitenglacés, grachten en aarden wallen zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: