Historische hoeve De Thebusse

Beschrijving

Schorredijk nr. 7. Hoeve "de Thebusse", Historische hoeve die haar naam te danken heeft aan de typische vorm van het boerenhuis. Beschermd als monument bij M.B. van 26/05/05.De hoeve grenst aan de Schorredijk, en is gelegen vlakbij de dorpskom van Stene. De Schorredijk begint aan de Steensedijk en eindigt aan de Torhoutsesteenweg. De dijk is ontworpen ca. 1720 en omsluit

Hoeve De Thebusse

Schorredijk 7 (Oostende)
Historische hoeve die haar naam te danken heeft aan de typische vorm van het boerenhuis. De hoeve grenst aan de Schorredijk, en is gelegen vlakbij de dorpskom van Stene. De Schorredijk begint aan de Steensedijk en eindigt aan de Torhoutsesteenweg. De dijk is ontworpen circa 1720 en omsluit de Snaaskerkepolder, die samen met de Sint-Catharinapolder en de Keignaertpolder als een spoelpolder moest instaan voor het uitschuren van de circa 1700 opnieuw verzande Oostendse haven.