Teksten van Omheiningsmuur met gevelnis: Onze-Lieve-Vrouwebeeld

https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/4508

Onze-Lieve-Vrouwebeeld_versie 1_20140806 ()

Het 18de-eeuwse Onze-Lieve-Vrouwebeeld op de hoek van de Florent Van Cauwenberghstraat en de Kapucijnenvest is afkomstig van het voormalige kapucijnenklooster.

Het Onze-Lieve-Vrouwebeeld is gesitueerd in een nis op de hoek van de Florent Van Cauwenberghstraat en de Kapucijnenvest. Het beeld is afkomstig van het voormalige kapucijnenklooster en is nu opgenomen in de gevel van Hotel Florent. Maria is uitgebeeld met een zegenend kind op de linker arm. Het beeld dateert mogelijk uit de 18de eeuw.

Bibliografie


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Omheiningsmuur met gevelnis: Onze-Lieve-Vrouwebeeld [online], https://id.erfgoed.net/teksten/161124 (geraadpleegd op ).


Omheiningsmuur met gevelnis: Onze-Lieve-Vrouwebeeld ()

De bescherming als monument betreft het Onze-Lieve-Vrouwebeeld, gesitueerd in een nis op de hoek van de Florent Van Cauwenberghstraat en de Kapucijnenvest.


Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Je kan deze tekst citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Omheiningsmuur met gevelnis: Onze-Lieve-Vrouwebeeld [online], https://id.erfgoed.net/teksten/191876 (geraadpleegd op ).