Pastorie Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Rochusparochie

Laatclassicistisch herenhuis, eclectisch burgerguis, pastorie en omgeving

De pastorie van de Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Rochusparochie is beschermd als monument.

Het beschermingsdossier motiveert de bescherming als volgt: "De pastorie heeft historische en artistieke waarde als statige dorpspastorie uit de 18de eeuw, gedateerd 1764, bestaande uit een achteruitwijkend hoofdgebouw geflankeerd door twee kleinere aan de straatzijde grenzende bijgebouwen; alles gebouwd in laatclassicistische stijl. Zowel de schikking van de verschillende onderdelen als de rustige gevelopbouw geven het geheel een waardig voorkomen. Alleen de deuren zijn met sober schrijnwerk versierd."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, beschermingsdossier DA000698, Laatclassicistisch herenhuis, eclectisch burgerguis, pastorie en omgeving (BRENDERS F., 1987).

Hoogstraat 28 is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Hoogstraat 28 (Boom)
Iets achterin gelegen hoofdgebouw met smalle recent ommuurde voortuin geflankeerd door twee kleinere bijgebouwen, alles in sobere classicistische stijl.