Beschrijving

Romanestraat nr. 8. Historische hoevesite ten noorden aan de Romanestraat gelegen. Als site met omwald opperhof reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), evenals met poel bij het neerhof. Delen van deze omwalling zijn bewaard, met bewaard bruggetje onder ezelsrug bij het boerenhuis. Boerenhuis van vier traveeën + twee opkamertraveeën, mogelijk met 18de-eeuwse kern cf. dakhelling en

Romanestraat 8 (Lo-Reninge)
Als site met omwald opperhof reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778, evenals met poel bij het neerhof. Delen van deze omwalling en het bruggetje zijn bewaard. Boerenwoning van vier traveeën + twee opkamertraveeën, mogelijk met 18de-eeuwse kern. Dwarsschuur en stal met L-vormige opstelling, uit de 19de eeuw en het begin van de 20ste eeuw.