Sint-Idesbalduskerk

Beschrijving

Kerk Sint-Idesbaldus, gebouwd in de jaren 1930 naar ontwerp van architect Albert Lust. Modernistisch getint kerkgebouw in wit bepleisterde baksteen met reminiscenties aan de traditionele kerkenbouw.

Sint-Idesbalduskerk

Strandlaan 235 (Koksijde)

Orgel kerk Sint-Idesbaldus

Koksijde (Koksijde)
Het orgel is een werk van Bernard Pels (Alkmaar en Lier) uit 1957. Het bevond zich aanvankelijk in de Sint-Antoniuskapel te Koksijde-aan-zee, en werd naar hier overgebracht ca. 1960 wanneer deze kapel werd gesloopt. In de kerk van Sint-Idesbald stond het orgel aanvankelijk beganegronds opgesteld in het koor. In 1983 werd het op het doksaal geplaatst door de firma Loncke Orgelbouw bvba (Zarren).