Sint-Lodewijkgesticht

Gemeente Mol
Deelgemeente Mol
Straat Markt
Locatie Markt 24, Markt 26, Markt 28, Markt 30 (Mol)

Markt 24-30, Mol (Antwerpen)

Indrukwekkend bakstenen complex: het voorgebouw aan de Markt van 1899, met directeurswoning, poortgebouw en aalmoezenierswoning, later gebouwde vleugels.

De voorbouw van het het voormalige Sint-Lodewijkgesticht te Mol, is beschermd als monument.

Waarden

Het Sint-Lodewijkgesticht is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: Een fraai gedetailleerde voorbouw met centrale inkom en flankerende directeurswoning en aalmoezenierswoning in neorenaissance uit 1894, met rijkelijk uitgewerkt schrijnwerk in het interieur van de directeurswoning.