Beschrijving

Wijnendalestraat nr. 184. Historische hoeve, als site alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), gelegen net ten zuiden van een nu gesupprimeerd deel van de Groenstraat. De hoeve was dan gelegen op een groot perceel met boomgaard; drie gebouwen U-vormig rondom een erf gegroepeerd, waarvan ten noorden het nu nog bewaarde boerenhuis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog liep de h

Wijnendalestraat 184 (Diksmuide)
Historische hoeve, als site alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778. De hoeve was dan gelegen op een groot perceel met boomgaard; drie gebouwen U-vormig rondom een erf gegroepeerd, waarvan ten noorden het nu nog bewaarde boerenhuis met kern uit de 18de eeuw, mogelijk deels uit 17de eeuw. 19de-eeuws bakhuis van het eenledige type. Tijdens de Eerste Wereldoorlog liep de hoeve zware schade op, zie de heropgebouwde nutsgebouwen en mogelijk schade aan het boerenhuis.