Hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Wijnendalestraat nr. 184. Historische hoeve, als site alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), gelegen net ten zuiden van een nu gesupprimeerd deel van de Groenstraat. De hoeve was dan gelegen op een groot perceel met boomgaard; drie gebouwen U-vormig rondom een erf gegroepeerd, waarvan ten noorden het nu nog bewaarde boerenhuis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog liep de h

Wijnendalestraat 184 (Diksmuide)
Historische hoeve, als site alsdusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), gelegen net ten zuiden van een nu gesupprimeerd deel van de Groenstraat. De hoeve was dan gelegen op een groot perceel met boomgaard; drie gebouwen U-vormig rondom een erf gegroepeerd, waarvan ten noorden het nu nog bewaarde boerenhuis. Tijdens de Eerste Wereldoorlog liep de hoeve zware schade op, zie de heropgebouwde nutsgebouwen en mogelijk schade aan het boerenhuis. Losse bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken (Vlaamse pannen), boerenhuis en bakhuis witgeschilderd boven gepekte plint. Restant van omwalling dan wel drinkpoel in weide ten zuiden van de hoeve.