Parochiekerk Sint-Clemens

Gemeente Hoeilaart
Deelgemeente Hoeilaart
Straat Gemeenteplein
Locatie Gemeenteplein 12A (Hoeilaart)

Gemeenteplein 12A, Hoeilaart (Vlaams-Brabant)

De op een lichte hoogte gelegen neoromaanse parochiekerk werd opgetrokken in de periode 1870-1874 naar een ontwerp van de Limburgse architect Herman Jaminé. Het oorspronkelijk omringende kerkhof werd ontruimd in het begin van de 20ste eeuw; de laatste kerkhofmuren verdwenen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Beschrijving

De op een lichte hoogte gelegen neoromaanse parochiekerk werd opgetrokken in de periode 1870-1874 naar een ontwerp van de Limburgse architect Herman Jaminé. Het oorspronkelijk omringende en sedert de jaren 1888-1889 niet meer gebruikte kerkhof werd ontruimd in het begin van de 20ste eeuw; de laatste kerkhofmuren verdwenen tijdens de Eerste Wereldoorlog toen het Gemeenteplein geëgaliseerd werd.