Beschrijving

Amersveldestraat nr. 168. Kleine achterin gelegen hoeve, daterend uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. Aansluitend bij het langgeveltype cf. de geïncorporeerde stalling en schuur. Gele baksteenbouw onder zadeldak (rode pannen), breed dakvenster oplopend in puntgevel. Rechthoekige muuropeningen onder latei en ontlastingsboog, deur gevat in een geriemde omlijsting. Korfbogige muurope

Amersveldestraat 168 (Kortemark)
Kleine achterin gelegen hoeve, daterend uit de wederopbouwperiode van de jaren 1920. Aansluitend bij het langgeveltype, zie de geïncorporeerde stalling en schuur. Gele baksteenbouw onder zadeldak (rode pannen), breed dakvenster oplopend in puntgevel. Rechthoekige muuropeningen onder latei en ontlastingsboog, deur gevat in een geriemde omlijsting. Korfbogige muuropeningen bij de stalling en de schuur.