Openlucht-kruisweg

Gemeente Mol
Straat 15 Kapellekens
Locatie 15 Kapellekens zonder nummer (Mol)

Openlucht-kruisweg

15 Kapellekens zonder nummer, Mol (Antwerpen)

Veertien statiekapelletjes opgetrokken vanaf 1815, in opgaande, rechte rij naar de Heilige Kruiskapel met een identiek neobarok uitzicht.

Beschrijving

De openlucht-kruisweg met veertien statiekapellen en een Heilige Kruiskapel te Mol, is beschermd als monument.

Waarden

De openlucht-kruisweg 15 kapellekens Achterbos is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Devotiekapellen die een openlucht-kruisweg vormen waarvan de oorsprong van de Heilige Kruiskapel teruggaat tot de achttiende eeuw en de statiekapellen tot het begin van de negentiende eeuw.

volkskundige waarde

Kruisweg- en grafkapellen die een vertolking zijn van de volksdevotie.