Norbertijnenabdij

Norbertijnenabdij en omgeving

Beschrijving

De Norbertijnerabdij van Tongerlo is beschermd als monument. Deze bescherming omvat de omheiningsmuur, de abdijpoort, de bedrijfsgebouwen, de prelatuur, het gastenkwartier, de vleugel van het vroegere abtskwartier, de kloosterpanden, de neo-gotische kerk, de poortomlijsting in de tuinmuur, de abdijschuur, de boerderij en de Hermanstoren.

Waarden

De omheiningsmuur, de abdijpoort, de bedrijfsgebouwen, de prelatuur, het gastenkwartier, de vleugel van het vroegere abtskwartier, de kloosterpanden, de neogotische kerk, de 17de-eeuwse poortomlijsting in de tuinmuur, de abdijschuur, de boerderij en de Hermanstoren van de Norbertijnerabdij zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang.

Norbertijnenabdij

Abdijstraat 40 (Westerlo)
Gedurende de lange geschiedenis groeide het klooster uit tot een omheind abdijcomplex met grotendeels bewaarde omgrachting en talrijke gebouwen.