Parochiekerk Sint-Bavo

Beschrijving

Georiënteerde kerk gelegen middenin een omhaagd kerkhof met Heilig Hartbeeld aan de noordzijde. Begrensd ten noorden door de Heidebeek, ten zuiden door het Watouplein.

Kerkhofstraat zonder nummer (Poperinge)

Heldenhuldezerkjes en andere grafstenen op kerkhof

Watouplein zonder nummer (Poperinge)
Verspreid over het kerkhof liggen er 37 doden uit vooral de Eerste Wereldoorlog begraven onder 4 grafstenen en 33 Heldenhuldezerkjes.

Knotlindenrij bij kerkhof Watou

Een enkele bomenrij aan de noordzijde bij het kerkhof van de parochiekerk Sint-Bavo. Alle lindebomen zijn hoog geknot. Op het moment van de inventarisatie (2009) waren er 7 aanwezig. Het betreft hier een voorbeeld van hoe bomen werden aangeplant, onderhouden en geleid op kerkhoven.

Meidoornhaag bij kerkhof Watou

Het kerkhof bij de parochiekerk Sint-Bavo te Watou is volledig rondom afgesloten met een geschoren meidoornhaag. De haag is traditioneel onderhouden en vertoont hier en daar nog de sporen van een gelegde haag.

Orgel kerk Sint-Bavo

Watou (Poperinge)
Nadat een oud orgel wellicht vernield werd door de Franse Revolutionairen, werd in 1820 een nieuw orgel gebouwd door René Germain (Ieper). Ingrijpende renovatie door Jules Anneessens in 1911-1912.

Watou Churchyard

Britse graven uit de Eerste Wereldoorlog, verspreid over het kerkhof, ten noorden van de kerk.