Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskapel

Gemeente Westerlo
Straat Fanfarestraat
Locatie Fanfarestraat zonder nummer (Westerlo)

Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel

Fanfarestraat zonder nummer, Westerlo (Antwerpen)

Neogotische kapel op rechthoekige plattegrond, uit het vierde kwart van de 19de eeuw - eerste kwart van de 20ste eeuw.

Beschrijving

Deze kapel te Zoerle-Parwijs, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdes, is beschermd als monument.

Waarden

De Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdeskapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

volkskundige waarde

Devotiekapel, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdes, als getuige van de hechte verbondenheid van de vroegere maatschappij met het religieuze leven en als uiting van een historische, intense volksdevotie.

artistieke waarde

in casu architecturale waarde: Devotiekapel in een uniforme neogotische stijl, integraal opgetrokken in imitatienatuursteen, daterend van circa 1900.