Hoeve 't Groot Hof

Beschrijving

Ledegemstraat z.nr. Historische, vermoedelijk in kern 17de-eeuwse, hoeve z.g. " 'T GROOT HOF", thans sterk gerenoveerd met tal van gewijzigde muuropeningen en vernieuwd schrijnwerk. Zuidelijke erfoprit, afgezoomd door lindebomen en gemarkeerd door kapel op rechthoekige plattegrond. Puntgevel doorbroken door rondbogige deuropening. Recent metalen beeld met opschrift "O.L.V. VAN VLAANDEREN B

Hoeve 't Groot Hof

Ledegemstraat 130 (Wevelgem)
Historische, vermoedelijk in kern 17de-eeuwse, hoeve, thans sterk gerenoveerd met tal van gewijzigde muuropeningen en vernieuwd schrijnwerk. Zuidelijke erfoprit, afgezoomd door lindebomen en gemarkeerd door kapel op rechthoekige plattegrond. Ten westen, voormalige toegangspoort met vlechtingen in de zijgevels.