Herberg Het Esenhof

Gemeente Diksmuide
Straat Vladslostraat
Locatie Vladslostraat 8 (Diksmuide)

Herberg Het Esenhof

Vladslostraat 8, Diksmuide (West-Vlaanderen)

Vladslostraat nr. 8. Herberg zogenaamd "HET ESENHOF" cf. geschilderde opschriften. Links, huisvolume van twee bouwlagen met korfbogige muuropeningen, deur in een geriemde omlijsting. Rechts, aansluitend verzorgd lager nutsgebouw met twee korfbogige koetspoorten en laadvenster in tuitgevel. ERVINCK L., DEBAEKE S., <italic>Het drama van Esen</italic>, Koksijde, 1996, p. 169.

Typologieherbergen

Beschrijving

Vladslostraat nr. 8. Herberg zogenaamd "HET ESENHOF" cf. geschilderde opschriften. Links, huisvolume van twee bouwlagen met korfbogige muuropeningen, deur in een geriemde omlijsting. Rechts, aansluitend verzorgd lager nutsgebouw met twee korfbogige koetspoorten en laadvenster in tuitgevel. ERVINCK L., DEBAEKE S., Het drama van Esen, Koksijde, 1996, p. 169.