Hoekhuis

Beschrijving

Nr. 19/ Lange Raamstraat. Hoekpand van drie + drie trav. en drie bouwl. onder zadeldak (n ⊥ straat, Vlaamse pannen). XVII-huis is verbouwd in XIX: verhogen met bouwl., voorgevel krijgt een topgevel met vlechtingen die l. de vorm van het deels geknikt zadeldak overneemt. Oorspronkelijk bestond het pand uit twee woningen met vier muuropeningen op de begane grond van beide gevels; tijdens con

Hoekhuis

Sint-Gilliskerkstraat 19 (Brugge)
Hoekpand van drie en drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak. 17de-eeuws huis is verbouwd in de 19de eeuw: verhogen met bouwlaag, voorgevel krijgt een topgevel met vlechtingen die links de vorm van het deels geknikt zadeldak overneemt. Oorspronkelijk bestond het pand uit twee woningen met vier muuropeningen op de begane grond van beide gevels; tijdens consoliderende "Kunstige Herstelling" van 1986 naar ontwerp van architect L. Vermeersch (Brugge).