Gemeenteschool gebouwd ca. 1873

Beschrijving

Torhoutstraat nr. 40. Gemeenteschool gebouwd ca. 1873, wellicht gedeeltelijk herbouwd na de Eerste Wereldoorlog. Volgens literatuur is de gemeenteschool in 1867 vanuit de Hoogledestraat naar de Torhoutstraat overgebracht. Het kadaster noteert bij de mutatie van 1873 de bouw van de gemeenteschool als T-vormig volume. Blijkens de inventaris van het archief van de Dienst der Verwoeste Geweste

Gemeenteschool

Torhoutstraat 40 (Kortemark)
Gemeenteschool gebouwd circa 1873, wellicht gedeeltelijk herbouwd na de Eerste Wereldoorlog. Volgens literatuur is de gemeenteschool in 1867 vanuit de Hoogledestraat naar de Torhoutstraat overgebracht. Het kadaster noteert bij de mutatie van 1873 de bouw van de gemeenteschool als T-vormig volume. Blijkens de inventaris van het archief van de Dienst der Verwoeste Gewesten wordt de 'gemeenteschool voor jongens' in 1921-1930 heropgebouwd naar ontwerp van architect Thierry Nolf (Torhout).