Hagenbroekshof: woning met huiskapel en poortgebouw met toegangsbrug

Gemeente Lier
Straat Hondsstraat
Locatie Hondsstraat 28 (Lier)

Hagenbroekshof

Hondsstraat 28, Lier (Antwerpen)

Volgens mondelinge overlevering voormalig refugiehuis van een niet nader bepaald klooster. Volledig omgracht en deels beboomd domein van circa 1 hectare.

Beschrijving

De bescherming omvat de woning met huiskapel en het poortgebouw met toegangsbrug van het Hagenbroekshof.

Waarden

Het woonhuis met huiskapel en het poortgebouw met toegangsbrug van het Hagenbroekshof is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architecturale waarde: als voorbeeld van een 19de-eeuws landhuis gebouwd op een 17de-eeuws hof, waarvan de kapel en de toegangspartij bewaard bleef.