Villa in art deco met bedrijfsgebouwen van een kaderfabriek

Beschrijving

Stationsstraat nr. 57. Fraaie vrijstaande art-decovilla van 1934 met achterin gelegen en naastgelegen bedrijfsgebouwen van de voormalige kaderfabriek gebouwd in opdracht van Alois Deknudt. Aan de straat afgezet door afgerond muurtje, heden overgroeid. De gebouwen zijn opgetrokken op de voormalige dreef die naar het Gaverkasteel leidde cf. oude kaarten. Blokvormig geel bakstenen volume va

Art-decovilla

Stationsstraat 57 (Deerlijk)
Vrijstaande art-decovilla van 1934, horend bij de achterin gelegen en naastgelegen bedrijfsgebouwen van de voormalige kaderfabriek gebouwd in opdracht van Alois Deknudt. Aan de straat afgezet door afgerond muurtje. Blokvormig geel bakstenen volume van twee bouwlagen onder pannen schilddak op sokkel van bruine baksteen.