19de-eeuwse woning

Beschrijving

Sijslostraat nr. 192. Verzorgde woning opklimmend tot het einde van de 19de eeuw, gelegen op de rand van natuurgebied Doeveren, ten zuiden van het voormalige, gelijknamige kasteeldomein (cf. nr. 194). Sinds de aanleg van de autostrade Brugge-Kortrijk (E403/A17) in de loop van de jaren 1970 ligt de hoeve aan de voet van een viaduct over die snelweg en loopt de autostrade pal achter het gebo

Sijslostraat 192 (Oostkamp)
Verzorgde woning opklimmend tot het einde van de 19de eeuw, in 1910 laat Edgard uitgebreid. Langwerpig, éénlaags woonhuis van zeven traveeën onder een zadeldak met Vlaamse pannen. Bruinachtige baksteenbouw op plint van bruine baksteen en met gebruik van gele baksteen voor de licht getoogde strekken en voor enkele decoratieve elementen.