Laatclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Nrs. 2, 3/ Kraanrei. Laatclassicistisch herenhuis met dubbelhuisopstand van vijf + elf trav. en drie bouwl. onder zadeldak met schildstuk l. (n // plein) vormde oorspronkelijk één geheel met nr. 2 een diephuis van twee trav. en drie bouwl. onder schilddak (Vlaamse pannen). Oude XVI-kern van voormalig natiehuis van de Biskajers cf. gevelsteen en interieur. Marcus Gerards (1562) en A. Sand

Biskajersplein 2-3 (Brugge)
Laatclassicistisch herenhuis met dubbelhuisopstand van vijf + elf traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak met schildstuk links vormde oorspronkelijk één geheel met nummer 2 een diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder schilddak. Oude 16de-eeuwse kern van voormalig natiehuis van de Biskajers, zie gevelsteen en interieur.