Watermolen

Gemeente Bierbeek
Straat Ruisbroekstraat
Locatie Ruisbroekstraat 20 (Bierbeek)

Watermolen

Ruisbroekstraat 20, Bierbeek (Vlaams-Brabant)

Watermolen uit midden 18de eeuw. Voortzetting van de traditionele bak- en zandsteenstijl; zandstenen deur- en vensteromlijstingen en halve kruiskozijnen.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de watermolen, inclusief het molengebouw, de molenaarswoning, de maalinstallatie met toebehoren en hulptoestellen, het waterrad en de sluis.

Waarden

De watermolen, inclusief het molengebouw, de molenaarswoning, de maalinstallatie met toebehoren en hulptoestellen, het waterrad en de sluis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde