Vrijstaande herenwoning

Beschrijving

Esenweg nr. 213. Vrijstaande herenwoning in de wederopbouwperiode (1922) gebouwd als notariswoning. Vermoedelijk in de jaren 1950 werd het pand grondig aangepast en uitgebreid tot een bepleisterd en witbeschilderd pand met klokgevel en aediculavenster. Op de Ferrariskaart (1770-1778) is de site aangeduid als een omwalde opperhof-/ neerhofsite. Op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) is de ac

Vrijstaand herenhuis

Esenweg 213 (Diksmuide)
Vrijstaand herenhuis in de wederopbouwperiode (1922) gebouwd als notariswoning. Vermoedelijk in de jaren 1950 werd het pand grondig aangepast en uitgebreid tot een bepleisterd en witbeschilderd pand met klokgevel en aediculavenster. Op de Ferrariskaart (1770-1778) is de site aangeduid als een omwalde opperhof-/ neerhofsite.