Complex gebouwd in 1929-1930

Straat Minnewater
Locatie Minnewater 15 (Brugge)

Minnewater 15, Brugge (West-Vlaanderen)

Neobarokgetint complex gebouwd in 1929-1930 naar ontwerp van architect T. Raison (Brugge) en ter vervanging van eenvoudige 19de-eeuwse lijstgevels die volgens bouwaanvraag deel uitmaakten van het voormalige "Fraeyhuis", zie Minnewaterpark. "Kunstige Herstelling" van 2001 naar ontwerp van Groep Planning (Brugge).

Beschrijving

Nr. 15. Neobarokgetint complex gebouwd in 1929-1930 n.o.v. architect T. Raison (Brugge) en ter vervanging van eenvoudige XIX-lijstgevels die vlg. bouwaanvraag deel uitmaakten van het voormalige "Fraeyhuis" cf. Minnewaterpark. "Kunstige Herstelling" van 2001 n.o.v. Groep Planning (Brugge). Samenstel van enkele in- en uitspringende volumes onder zadel- en lessenaarsdaken (Vl