Parochiekerk Sint-Jan-Onthoofding

Beschrijving

Parochiekerk St.-Jan-Onthoofding Ingeplant ten O. van IJzerstraat, met kerkhof ten N., W. en Z., omzoomd met doornhaag. Gekasseide W.toegangsweg afgezet met bakstenen muurtje met hek. Voormalig schooltje (thans jeugdclub) ten N., pastorie ten N.W. van kerk. Neogotische hallekerk n.o.v. A. Verbeke (Brugge) van 1889. Toen werd de vroegere kerk hersteld en vergroot (toevoeging van W.toren,

Parochiekerk Sint-Jan-Onthoofding en kerkhof

Alexis Decarneplein (Alveringem)
Neogotische hallenkerk naar ontwerp van A. Verbeke van 1889, met kerkhof ten noorden, westen en zuiden, omzoomd met doornhaag. Gekasseide westelijke toegangsweg afgezet met bakstenen muurtje met hek. De plattegrond ontvouwt een voorgeplaatste, centrale westtoren, een driebeukige schip van vier traveeën, een uitspringend transept, een koor en twee zijkoren van twee rechte traveeën en driezijdige hoofdkoorsluiting; twee sacristieën weerszijden het koor; tegen zuidelijke zijbeuk aanleunende doopkapel.