Axpoelekruis

Beschrijving

Aaltervoetweg z.nr. Z.g. "Axpoelekruis", houten veldkruis tegenover de Oudleikestraat, beschaduwd door vier linden. Het huidige kruis dateert van 1912 ter vervanging van een ouder. Naar verluidt zou dat hebben gestaan op het kruispunt met de Bambruggestraat. Volgens de overlevering weggenomen in 1797 tijdens de Franse Revolutie door de kruisduivels die cf. de republikeinse

Axpoelekruis

Aaltervoetweg zonder nummer (Ruiselede)
Aaltervoetweg z.nr. Z.g. "<italic>Axpoelekruis</italic>", houten veldkruis tegenover de Oudleikestraat, beschaduwd door vier linden. Het huidige kruis dateert van 1912 ter vervanging van een ouder. Naar verluidt zou dat hebben gestaan op het kruispunt met de Bambruggestraat. Volgens de overlevering weggenomen in 1797 tijdens de Franse Revolutie door de kruisduivels die cf. de republikeinse