Kasteel De Breidels

Beschrijving

Breidels nr. 1. Kasteel "De Breidels". Kasteeldomein gelegen in een bosrijke omgeving in het zuiden van Oostkamp, ten westen van de Kortrijksestraat. Het kasteel ligt aan het einde van een lange, loodrechte dreef, die aan straatkant is afgesloten door een vernieuwd hekken. Ten noorden van de toegang staat de voormalige, neogotische conciërgewoning (cf. Kortrijksestraat nr.

Kasteeldomein De Breidels

Breidels 1 (Oostkamp)
Kasteeldomein gelegen in een bosrijke omgeving. De bouw van het vrij imposant, symmetrisch opgebouwd Lodewijk XV-kasteel, naar ontwerp van de Brusselse architect Octave Flanneau, is afgerond in 1924. Samenstel van verschillende volumes, opgetrokken in natuursteen en elk afgedekt door een leien mansardedak. Een dreef met aan weerszijden een dubbele bomenrij vormt de toegang tot het kasteel. Vlakbij het kasteel liggen enkele geometrische bloem- en grasperkjes typisch voor de Franse parkaanleg. Aan straatkant twee neogotische arduinen pijlers met ingewerkte wapenschilden.