Classicistisch herenhuis, rechterdeel: voorgevel en bedaking

Woningen

Beschrijving

Een deel van het classicistisch herenhuis is beschermd als monument. De bescherming omvat de voorgevel en aansluitende bedaking van het rechterdeel (de zeven meest zuidelijke traveeën) van het herenhuis. In hetzelfde beschermingsbesluit werden de voorgevel en aansluitende bedaking van het linkerdeel (de drie meest noordelijke traveeën) eveneens beschermd als monument. Het pand werd in twee delen beschermd omwille van de perceelstructuur.

Waarden

Bruul 81 (voorgevel en aansluitende bedaking) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Classicistisch herenhuis

Bruul 81, 79BIS (Mechelen)
Breedhuis van tien traveeën en drie bouwlagen onder gecombineerd zadel-schilddak met streng classicistische lijstgevel met zandstenen parement.