Herenhuis: rechterdeel straatgevel

Woningen

Beschrijving

Een deel van het monumentaal herenhuis aan het Hoogstratenplein te Mechelen is beschermd als monument. De bescherming omvat het rechterdeel van de straatgevel, meer bepaald de vier meest zuidelijke traveeën aan het Hoogstratenplein, de hoektravee en de vier traveeën in de Keizerstraat. In hetzelfde beschermingsbesluit werden de overige negen traveeën van de straatgevel aan het Hoogstratenplein beschermd als monument. De gevels van het pand werden in twee delen beschermd omwille van de perceelstructuur.

Waarden

Keizerstraat 70, 72 (gevel) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

Herenhuis

Hoogstratenplein 1-2, Keizerstraat 70 (Mechelen)
Pleinwand tussen de Keizerstraat en de Voochtstraat. Monumentaal gebouw met fraaie omlopende gevelordonnantie in empirestijl.