Hoeve

Beschrijving

Antwerpse Heirweg nr. 55. Hoevetje gelegen op de grens met Donk-Maldegem, waarvan woonstalhuis opklimmend tot minimum de eerste helft van de 19de eeuw, cf. reeds volume aan de straatzijde weergeven op het primitief kadasterplan (1834). Later vergroot aan noordzijde cf. bouwsporen in zijgevels en uitgebreid met losstaande schuur aan zuidzijde en bijgebouw aan oostzijde van onverhard erf.Woo

Hoeve

Antwerpse Heirweg 55 (Damme)
Hoevetje gelegen op de grens met Donk-Maldegem, waarvan woonstalhuis opklimmend tot minimum de eerste helft van de 19de eeuw, zie reeds volume aan de straatzijde weergeven op het primitief kadasterplan (1834). Later vergroot aan noordzijde, zie bouwsporen in zijgevels en uitgebreid met losstaande schuur aan zuidzijde en bijgebouw aan oostzijde van onverhard erf.