Stadswoning Gulden Wereld: gevel en bedaking

Gemeente Mechelen
Straat Sint-Katelijnestraat
Locatie Sint-Katelijnestraat 31 (Mechelen)

Stadswoning De Gulden Wereld

Sint-Katelijnestraat 31, Mechelen (Antwerpen)

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder afgesnuit zadeldak, lijstgevel geritmeerd door lisenen, bouwaanvraag van 1794.

De gevel en bedaking van de stadswoning "Gulden Wereld", te Mechelen, is beschermd als monument.

In het beschermingsdossier wordt de historische waarde van Sint-Katelijnestraat 31 als volgt gemotiveerd: "als onderdeel van een straatbeeld waarin de verschillende stijlen van de architectuurevolutie van de privéwoning vanaf het jaar 1500 vertegenwoordigd zijn."

• Onroerend Erfgoed Antwerpen, Beschermingsdossier DA000718, Sint-Katelijnestraat 31, beschermingsdossier (F. Brenders, 1989).

Waarden

Sint-Katelijnestraat 31 (gevel en bedaking) is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: