Grand Hôtel du Commerce of Grand Hôtel

Straat Sint-Jakobsstraat, Sint-Jakobsplein
Locatie Sint-Jakobsplein 3, Sint-Jakobsstraat 39, Sint-Jakobsstraat 41 (Brugge)
Alternatieve naam Grand Hôtel du Commerce; Hotel Navarra

Hôtel des Courtiers

Sint-Jakobsstraat 39-41, Sint-Jakobsplein 3, Brugge (West-Vlaanderen)

Gebouwen op L-vormige plattegrond met binnenplein afgesloten van straat door middel van smeedijzeren hek.

Beschrijving

Nr. 41-43. Voormalig "Grand Hôtel du Commerce" of "Grand Hôtel", met behouden functie. Heden z.g. "Hotel Navarra". Gebouwen op L-vormige plattegrond met binnenplein afgesloten van straat d.m.v. smeedijzeren hek. Voorhuis van vier + twee trav. en drie bouwl. onder afgeknot zadeldak (Vlaamse pannen); gevel van 1842 doch met oudere kern cf. achtergevel. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel bo