Godshuis Onse Vrouwen Convent

Straat Schoenmarkt, Schrijnwerkersstraat
Locatie Schoenmarkt 8, Schrijnwerkersstraat 14 (Antwerpen)

Kapel Onze-Lieve-Vrouw Geboorte en godshuis

Schoenmarkt 8, Antwerpen (Antwerpen)

Gotische kapel daterend uit 15de eeuw, meermaals verbouwd en hersteld, en achterliggend godshuis "Onse Vrouwen Convent" toegankelijk via een lange gang, met acht woningen.

Winkelhuis in neoclassicistische stijl

Schrijnwerkersstraat 14, Antwerpen (Antwerpen)

Winkelhuis in neoclassicistische stijl gebouwd in opdracht van graaf Florimond Joseph de Brouchoven de Bergeyck, naar een ontwerp door de architect Albert Arnou uit 1892.

Beschrijving

De restanten van het voormalige godshuis, genaamd Onse Vrouwen Convent, gelegen achter de Onze-Lieve-Vrouw Geboortekapel te Antwerpen, zijn beschermd als monument.

Waarden

Het godshuis achter de schoenmakerskapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de: