The English Church

Beschrijving

Langestraat 99-101. Z.g. "The English Church", bedehuis voor Anglicaanse eredienst naar ontwerp van architect F. Laureys (Oostende). Opgetrokken in 1863-1864 op plaats van oud slachthuis en gelegen aan toenmalig oostelijk uiteinde van de Langestraat. Neogotische zaalkerk van zes traveeën met vlakke koorsluiting onder zadeldak. Rode baksteenbouw met sober gebruik van natuurst

The English Church

Langestraat 99-101 (Oostende)
Bedehuis voor Anglicaanse eredienst naar ontwerp van architect Félix Laureys (Oostende). Links ervan ligt de pastorie, rechts de conciërgewoning.Opgetrokken in 1863-1864 op plaats van oud slachthuis en gelegen aan toenmalig oostelijk uiteinde van de Langestraat. Neogotische zaalkerk van zes traveeën met vlakke koorsluiting onder zadeldak.