Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Krakeelboomgaard nr. 3. Historische hoevesite, op de kaart van Pourbus van 1561-1571 reeds aangeduid. De kaart van Ferraris (1770-1778) situeert de hoeve in een groot vierkant begraasd erf, deels met bomen omgeven, waarop ten zuiden van de gebouwen een drinkput is gelegen. De originele erfoprit was gelegen ten noorden van de gebouwen, vanaf de plaats waar de wegkapel staat (cf. Krakeelboom

Krakeelboomgaard 3 (Damme)
Historische hoevesite, op de kaart van Pourbus van 1561-1571 reeds aangeduid. Woonhuis bestaat uit laaghuis van vijf traveeën en anderhalve bouwlaag (verhoogd met een halve verdieping) + een opkamer van twee traveeën onder oorspronkelijk hogere nok, getypeerd door twee zware steunberen tegen voor- en achtergevel en muurvlechtingen in zijpuntgevel. Haaks op huis ingeplante stal onder pannen schilddak.