Historische hoeve 't Verbrandhof

Beschrijving

Kloosterstraat nr. 2. Historische hoeve z.g. "'T VERBRANDHOF" cf. opschrift poortgebouw. De huidige gebouwen dateren van 1790. De vorige hoeve op deze plaats -naar verluidt bewoond door jezuïeten- z.g. "ter Beke" cf. aanduiding Ferrariskaart (1770-1778) brandde volledig af in 1788. Oorsprong van de benaming "'t Verbrandhof" voor de nieuw opgetrokken gebouw

't Verbrandhof

Kloosterstraat 2 (Zwevegem)
De huidige hoevegebouwen dateren van 1790. Uniform gebouwenbestand, geelgeschilderde baksteen op grijsgeschilderde plinten onder pannen daken. Gebouwen met vierkante opstelling gegroepeerd rond een deels gekasseid erf. Kapel van de hoeve gelegen in de Kloosterstraat toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw met in het interieur een klein Onze-Lieve-Vrouwbeeldje.