Straat Molenmeers
Locatie Molenmeers 60 (Brugge)

Molenmeers 60, Brugge (West-Vlaanderen)

Enkelhuis van twee/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, opklimmend tot de 16de eeuw. Huidig uitzicht resultaat van historiserende "Kunstige Herstelling" in 1971 naar ontwerp van architecten L. en P. Viérin (Brugge).

Beschrijving

Nr. 60. Enkelhuis van twee/drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n ⊥ straat, Vlaamse pannen), opklimmend tot XVI (fig. 314). Huidig uitzicht resultaat van historiserende "Kunstige Herstelling" in 1971 n.o.v. architecten L. en P. Viérin (Brugge). De toenmalige geschilderde puntgevel werd onderzocht en hersteld met behoud van de weergevonden fragmenten. Nieuwe, historiserende ordonnantie