Pastorie Heilig Hartparochie met toegangspoort

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de neogotische pastorie met de toegangspoort, naar een ontwerp van provinciaal architect Jules Taeymans.

Waarden

De voormalige pastorie van de Heilig Hartkerk met toegangspoort is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: De voormalige neogotische pastorie van de Heilig Hartkerk in Turnhout, opgetrokken in 1908 naar ontwerp van J. Taeymans, is als pastorie een zeer herkenbaar en stijlvol gebouw dat bovendien ook als een belangrijke component in de historische, stedenbouwkundige en architecturale context van deze parochiekerk fungeert. Originele indeling en interieur bleven vrijwel intact bewaard. Ook de toegangspoort maakt intrinsiek deel uit van het geheel.

Pastorie van de Heilig Hartparochie

Kerkplein 32 (Turnhout)
Halfvrijstaand, onderkelderd neogotisch gebouw van 1908, naar ontwerp van provinciaal architect J. Taeymans.