Beschrijving

Voormalige zusterschool, gebouwd in 1905-1906 in eclectische bouwstijl voor de zusters van de Gemeenschap van de zusters van de kindsheid van Maria ter Spermalie te Brugge. Bouwmeester is Rooms (Brugge), de aannemer is P. Lauwereins (Blankenberge). Nu "Leefschool Akkerwinde".

Doelhofstraat 41 (Zuienkerke)
Voormalige zusterschool, gebouwd in 1905-1906 in eclectische bouwstijl van bouwmeester Rooms door aannemer P. Lauwereins. Huis in gele en rode baksteen van twee bouwlagen onder pannen zadeldaken, getypeerd door twee puntgevels. Speels effect door afwisseling in muuropeningen, omlijsting van voordeur met tuitgevel, in siermetselwerk opgetrokken schouw. Speelkoer aan straatkant afgesloten door fraaie muur in dezelfde baksteen, ten zuidwesten met luifel. Achterin vierkant gebouw met tentdak met klaslokalen; buitengevels versierd met rondboogfriezen en lisenen.