Beschrijving

Vinktstraat nr. 43/ Haantjesstraat. Dorpswoning. Volume voorkomend in 1830 als grootste woning in een rij van vier. Vanaf ca. 1840 tot 1919 eigendom van de familie Wibo (cf. Pastorijstraat nrs. 5-7). Volgens kadaster worden ca. 1850 enkele landgebouwen bijgebouwd (o.m. witgekalkt volume langsheen Haantjesstraat), pas geregistreerd in 1890. In 1919 wordt het geheel gekocht door bakker Ernes

Haantjesstraat 2A-B (Tielt)
Dorpswoning. Volume voorkomend in 1830 als grootste woning in een rij van vier. In 1932 wordt het huis afgebroken en heropgebouwd. Breedhuis van vier/drie traveeën in rode baksteenbouw onder zadeldak, afgescheiden van de weg door een omhaagde voortuin. Plint in siercementering; houten kroonlijst; horizontale banden in witte baksteen, onder meer omlopend rondom de getoogde muuropeningen. Bewaard schrijnwerk (T-ramen). Haaks bijgebouw langsheen de Haantjesstraat.