Gemeenteschool

Beschrijving

Nr. 33. Gemeenteschool op de hoek bij de 3de Lansiersstraat. Bakstenen complex bestaande uit onderwijzerswoning van twee bouwl. (n straat), twee lage klasvleugels en turnzaal, U-vormig opgesteld rondom een geplaveide speelplaats beschaduwd door linde en esdoorn. Deels verwoest tijdens W.O. I, de onderwijzerswoning uit eind XIX-begin XX uitgezonderd, waarna wederopgebouwd en vergroot n.o.v. archi

Gemeenteschool

Beselarestraat 33 (Wervik)
Gemeenteschool op de hoek bij de 3de Lansiersstraat. Bakstenen complex bestaande uit onderwijzerswoning van twee bouwlagen (nok loodrecht op de straat), twee lage klasvleugels en turnzaal, U-vormig opgesteld rondom een geplaveide speelplaats beschaduwd door linde en esdoorn. Deels verwoest tijdens de Eerste Wereldoorlog, de onderwijzerswoning uit eind 19de eeuw - begin 20ste eeuw uitgezonderd, waarna heropgebouwd en vergroot naar ontwerp van architect Halsberghe (Menen) in 1922.