Stadswoning Huis Ieper

Beschrijving

* Nr. 6/ Ieperstraat. Z.g. "Huis Ieper" naar het hier vanouds gelegen verbindingsstraatje Ieper- met Cordoeaniersstraat. Marcus Gerards (1562) tekent twee diephuizen resp. drie en twee trav. en twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit XV d-XVI a; samenvoeging resulteert in huidig pand met dubbelhuisindeling. I.l.v. XVIII wijzigingen cf. interieur en l. zijgevel met sporen van oudere open

Huis Ieper

Kraanplein 6 (Brugge)
Marcus Gerards (1562) tekent twee diephuizen respectievelijk drie en twee travee├źn en twee bouwlagen onder zadeldak, uit het vierde kwart van de 15de eeuw - eerste kwart van de 16de eeuw; samenvoeging resulteert in huidig pand met dubbelhuisindeling. In de loop van de 18de eeuw wijzigingen interieur en linker zijgevel met sporen van oudere openingen en houtwerk uit de 18de eeuw.