Woonhuis in art-deco

Beschrijving

Dorpsstraat nr. 46. Woonhuis met inslag van late art-decostijl, gebouwd in 1941 naar ontwerp van architect C. Van der Beke, in opdracht Jules Neyt, die het laat optrekken op een groot, onbebouwd perceel naast zijn beenhouwerij-slachterij op de hoek met de Oedelemse Steenweg. In de loop van de jaren 1950 tot 1970 wordt het achterliggende terrein verkaveld.Dubbelhuis van drie traveeën en twe

Dorpsstraat 46 (Damme)
Woonhuis met inslag van late art-decostijl, gebouwd in 1941 naar ontwerp van architect C. Van der Beke, in opdracht Jules Neyt. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; nieuwe geglazuurde zwarte pannen); nieuwe dakvlakramen. Rode baksteenbouw in verzorgd metselverband met gebruik van arduin voor onder meer plint en dorpels. Rechts, garage in lagere aanbouw.