Sint-Bavokerk

Beschrijving

Lauweplaats z.nr. St.-Bavokerk. Georiënteerde driebeukige kerk, opgetrokken in neogotische stijl. Opgericht in 1877-1879 naar ontwerp van L. De Geyne (Kortrijk) ter vervanging van de voormalige middeleeuwse kerk die meer westwaarts gelegen was, afgebroken tussen 1880-1882. Voorheen kerk omgeven door kerkhof en muur. De muur werd afgebroken in 1940, thans parkeerplaats op ontruimd kerkhof.

Sint-Bavokerk

Lauweplaats 23, zonder nummer (Menen)

Orgel parochiekerk Sint-Bavo

Lauwe (Menen)
Rond 1880 werd een orgel gebouwd door P. Loncke (Hoogstade); vermoedelijk ging dit samen met de bouw van de nieuwe kerk.In de jaren 1970 heeft een toenmalige pastoor het vervallen orgel verkocht; meer gegevens konden ons hieromtrent niet verstrekt worden. In 1979 kocht het kerkbestuur een nieuw orgel tweedehands; het zou uit een Brussels klooster komen.