Gemeentehuis van Zeebrugge

Deelgemeente Zeebrugge
Straat Sint-Donaasstraat
Locatie Sint-Donaasstraat 4, Sint-Donaasstraat 6 (Brugge)

Sint-Donaasstraat 4-6, Brugge (West-Vlaanderen)

Sint-Donaasstraat nr. 4-6. Voormalig <italic>gemeentehuis</italic> van Zeebrugge, naar verluidt gebouwd circa 1906 naar een ontwerp van de Brugse architect Jozef Viérin. Omwille van zijn architecturale kwaliteiten destijds geprezen in <italic>Bulletin des métiers d'art</italic> als "<italic>... un morceau remarquable d'architecture par la simplicité de sa construction, l'élégance de ses fo

Beschrijving

Sint-Donaasstraat nr. 4-6. Voormalig gemeentehuis van Zeebrugge, naar verluidt gebouwd circa 1906 naar een ontwerp van de Brugse architect Jozef Viérin. Omwille van zijn architecturale kwaliteiten destijds geprezen in Bulletin des métiers d'art als "... un morceau remarquable d'architecture par la simplicité de sa construction, l'élégance de ses fo