Semi-gesloten hoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Semi-gesloten hoeve uit de eerste helft van de 19de eeuw, met woonhuis en stallingen gegroepeerd rondom een begraasd en beplant erf.

Semigesloten hoeve

Prinsenmolenstraat 13 (Gavere)
Semigesloten hoeve met woonhuis en stallen gegroepeerd rondom een met gras begroeid en beplant erf. Ten noorden, woonhuis van zes traveeën en één bouwlaag, uit de eerste helft van de 19de eeuw. Ten oosten, in L-vorm aansluitende bakstenen vleugel met stallen en doorrit met hoge poort in de blinde bakstenen straatgevel.

Is de omvattende vaststelling van

Bunker A22

Belgische bunker, tijdens het interbellum opgetrokken als onderdeel van het Bruggenhoofd Gent. De bunker maakte meer bepaald deel uit van de eerste verdedigingslijn tussen het steunpunt Semmerzake en het weerstandsnest Muntekouter. De bunker bevat twee ruimtes met een schietopening voor mitrailleur.

Wordt opgevolgd door

Semigesloten hoeve