Stoomkorenmaalderij en olieslagerij Rommel

Beschrijving

Kortrijksestraat nr. 407. Voormalige stoomkorenmaalderij en olieslagerij Rommel, teruggaand tot een site met een 18de-eeuwse molen en rossekot, omgevormd op het einde van de 19de eeuw tot een stoomkorenmaalderij met achtergelegen windkorenmolen en vergroot in het begin van de 20ste eeuw met een oliefabriek. Gelegen ten zuiden van de Rooiveldstraat, tussen de Kortrijksestraat en de naar dez

Kortrijksestraat 407 (Oostkamp)
Stoomkorenmaalderij en olieslagerij Rommel, teruggaand tot een site met een 18de-eeuwse molen en rossekot, omgevormd op het einde van de 19de eeuw tot een stoomkorenmaalderij met achtergelegen windkorenmolen en vergroot in het begin van de 20ste eeuw met een oliefabriek. Industrieel complex, opklimmend tot circa 1900 en heden bestaande uit drie volumes: gebouwen van de voormalige stoommaalderij en olieslagerij aan de straatkant en een achterliggend magazijn.