Kasteel Pecsteen

Beschrijving

Hillestraat nr. 41. Kasteel "Pecsteen". Kasteeldomein, dat zeker opklimt tot het begin van de 18de eeuw, gelegen langs de Hillestraat en bestaande uit een kasteel in neorenaissancestijl van circa 1900, met een loodrecht er op geënte dreef, twee koetsgebouwen en een deels bewaarde omwalling achter het kasteel. Historiek. 18de eeuw. Eerste bebouwing vermoedel

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein Pecsteen

Hillestraat 37-43 (Oostkamp)
Kasteeldomein, dat zeker opklimt tot het begin van de 18de eeuw, bestaande uit een kasteel in neorenaissancestijl van circa 1900, met een loodrecht er op geënte dreef, twee koetsgebouwen en drie hoeves. Parkaanleg met bewaarde kenmerken van een vroeg 20ste-eeuwse pittoresk-landschappelijke vormgeving naar ontwerp van Jules Buyssens met bewaarde elementen uit oudere fases, zoals de tot vijver getransformeerde oudere omwalling met grot en ijskelder. Met kettingpalen afgezette bowling green aan de voorzijde van het kasteel. Ten noorden van het kasteel ommuurde moestuin met vervallen broeikas en schuur.